single-product.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief
Wildlife fotografie project

Bijzonder project voor wildlife fotografie liefhebbers

Ben je altijd in de weer met je camera? Zie jij altijd en overal wel een mooi plaatje om te schieten? Ben jij wel van de telelenzen, iso-waardes en lange sluitertijden? En heb je ook nog eens een hart wat sneller gaat kloppen als het om natuurfotografie gaat? Dan is dit project een 'must' voor jou! Dit wildlife fotografie project is onderdeel van een wildlife conservation project en is een intensieve fotocursus en een soort van vrijwilligerswerk ineen. Maar bovenal is het een fantastische ervaring die je nooit meer gaat vergeten.

Foto's maken ter behoud van de natuur

In 4 weken tijd leer je alles over het maken van goede natuurfoto's. Maar dat doe je niet zo maar, je doet dat wel met een hele goede reden in je achterhoofd: het behoud en bescherming van de natuur en de verschillende diersoorten. De gemaakte foto's (van olifanten tot kleine dieren als vogels of reptielen) worden namelijk bewaard in een grote database  en gebruikt voor educatieve  en informerende doeleinden. En daar kun jij bij helpen! En het leuke is, je krijgt er een intensieve fotocursus bij van een professionele wildlife fotograaf. Want wildlife fotografie is toch écht een vak apart!

4 weken op een unieke locatie in Zuid-Afrika

De locatie van dit project kan niet mooier! Dit prachtige, veelzijdige gebied is nog groter dan het Kruger National Park want het beslaat ook nog eens de natuurgebieden die rondom het National Park heen liggen. Deze omliggende natuurgebieden zijn niet van de overheid maar privé eigendom, vandaar dat ze niet tot het Kruger National Park behoren. Maar geloof ons maar, het is er werkelijk adembenemend mooi. Op deze locatie zit niet alleen het Wildlife fotografieproject maar ook ons Kruger Research and Conservation.

Erg gezellig maar ook behoorlijk intensief!

Collega Barry heeft het project bezocht en was enthousiast. "Ik was bijzonder onder de indruk van het team en de begeleiders. Zij doen er alles aan om de vrijwilligers een geweldige tijd te bezorgen en ze hebben bakken vol met kennis in huis. Er komen veel internationale vrijwilligers naar het wildlife fotografie project die allemaal gek van fotografie zijn. Erg gezellig en leuk om een gemeenschappelijke hobby te hebben. Maar vergis je niet, het is hard werken en het kan erg vermoeiend zijn want vroeg opstaan hoort erbij, evenals night drives en nachtelijk bushwalks. Maar echt een super aanrader!"

Dit project draagt bij aan de volgende duurzame ontwikkelingsdoeleinden van de Verenigde Naties:

SDG-goals-nederlands-15 kleinSDG-goals-nederlands-13 kleinSDG-goals-nederlands-17 klein

Het wildlife fotografie project in het kort:

  • 4 weken
  • Vanaf 18 jaar
  • Inclusief intensieve wildlife fotografie cursus
  • Mooie accommodatie met veel internationale vrijwilligers
  • Bekijk vooral de prachtige foto's van Annelinde Holwerda bij kopje Foto's (gemaakt tijdens haar verblijf op het fotografieproject)
3,250.00
Kom naar een infodag!
Wat ga je doen?

De eerste paar dagen na aankomst volg je een introductieprogramma op de projectlocatie. Je krijgt belangrijke informatie van je begeleiders en maakt kennis met de projecten. Na de introductie begint een intensieve fotocursus, geschikt voor beginners én gevorderden. Deze cursus wordt begeleid door een ervaren wildlife fotograaf.

Zuid-Afrika Welgevonden Conservation and Research buffalo run

 

Week 1: fotocursus

De eerste week bestaat zogezegd uit een intensieve workshop fotografie. Hier leer je de basisbeginselen van hoe je je camera goed kunt gebruiken, welke instellingen je allemaal er zijn en hoe en waar je die kunt inzetten en waar je op moet focussen als het gaat om het fotograferen van dieren. Je krijgt opdrachten op het gebied van kleur, frames, bewegingen, portretten en veel meer. Je zult veel nieuwe technieken leren om jouw beste foto te maken. En ook op het gebied van foto bewerken (in Adobe Lightroom) krijg je veel tips en adviezen.

Fotografieproject Annelinde zebra's

Week 2, 3 en 4: foto’s maken en meer!

Na deze week ga je aan de slag, wat niet wil zeggen dat het leerproces ophoudt. De begeleiders zullen je constant van advies voorzien en je helpen met jouw ontwikkeling als wildlife fotograaf. Ze zullen deze weken proberen om jou een zo realistisch mogelijk beeld te geven van het leven en werken als wildlife fotograaf.  Inclusief het bewerken en ‘editing’ van foto’s.  Door verschillende activiteiten en opdrachten te doen (zie hieronder) leer je foto’s te maken die qua niveau niet of weinig onder zullen doen voor National Geographic-waardige foto’s. Je leert bovendien ook nog eens hoe je ze het beste kunt presenteren, in welke context dat het beste kan en je leert om mogelijkheden te zoeken hoe en waar je ze het beste kunt inzetten voor jouw doel. Zo leerzaam en interessant! En wedden dat jij na 4 weken versteld staat van de kwaliteit van de door jou gemaakte foto’s!

Het werkterrein bestaat uit de reservaten in het Greater Kruger Area zijn (let op: niet het Kruger Park zelf)

Conservation Research
Bij dit project werk je samen met het Conservation Research team. Als fotograaf help je mee om dieren te fotograferen zodat ze geïdentificeerd kunnen worden door het onderzoeksteam. Door goede, duidelijke en scherpe foto’s te maken van dieren die je op game-drives tegenkomt, kunnen de onderzoekers conclusies trekken over de gezondheid van de aanwezige dieren, over de weg die ze binnen het gebied afleggen en over hun gedrag. Deze foto’s zijn een belangrijke bron van informatie voor de onderzoekers en zijn nodig om beslissingen te maken over het te voeren beleid in het natuurgebied. 

Kruger Fotografieproject neushoorns

Conservation Centered Thinking
Het is erg belangrijk om als wildlife fotograaf op een ethische manier je werk te doen en de dieren op een diervriendelijke manier te fotograferen in hun natuurlijke omgeving. Je krijgt daarom les over het gedrag van dieren en hoe je dat kunt interpreteren. Het helpt je om je als fotograaf meer ‘conservation-minded’ te worden. 

Creative Exposure
De foto’s die gemaakt worden zullen allemaal worden verzameld in een grote database. Ze zullen worden gebruikt voor natuurbeheer- en educatieve doeleinden. Houd dat ook in je achterhoofd als je gaat fotograferen: het doel waarvoor je foto’s maakt. Sommige foto’s worden ook online verkocht en de opbrengst daarvan gaat direct en voor de volle 100% terug naar het conservation project. 

Macro Photography
Olifanten, leeuwen, jachtluipaarden, neushoorns…hoe mooi is het om deze dieren voor je lens te krijgen. Dat is toch de droom voor elke fotograaf!  Maar bij het onderdeel Macro Photography leer je om ook eens op de grond te kijken en de vaak grote schoonheid van de kleine – maar o zo belangrijke – beestjes vast te leggen. Wist je dat er naast de Big 5 ook een Little 5 bestaat?  De Little Five bestaat uit de olifantspitsmuis, de mierenleeuw, panterschildpad, neushoornkever en de witsnavelbuffelwever. Ook de moeite waard om die 5 te vinden en vast te leggen! 

Wildlife fotografie Zuid-Afrika krekels

Reptile Center
Dit is je kans om met veel bijzondere dieren in aanraking te komen. En daar hoef je niet veel voor te doen want die zijn te vinden in het Reptile Center. In het centrum bevinden zich onder andere slangen, spinnen. krokodillen en veel reptielen. Je kunt hier ‘gemakkelijk’ foto’s van deze dieren maken in een semi natuurlijke omgeving. Deze snelle dieren zie je doorgaans niet zo snel in het wild omdat ze vaak al weg zijn voordat je je vinger op de knop hebt. 

Fotografieproject Anja van zetten

Overnight camping in the bush
Dit is echt heel leuk en dit ga je niet snel vergeten: kamperen onder de blote sterrenhemel! Ook dit is een vast en heel leuk onderdeel van dit avontuur. In een Big 5 Game reserve ga je met je groep overnachten op een wondermooie plek in the bush. Tijdens een ‘nightdrive’ ga je op zoek naar dieren die ’s nachts leven en uiteraard ga je daar foto’s van maken. Dit noemen zo low-light photography en  ook hier zul je tekst en uitleg over krijgen. De nacht eindigt (of begint) bij het kampvuur met duizenden fonkele sterren boven je hoofd. Trusten! 

Educational presentations
De naam zegt het al: je krijgt ook verschillende presentaties van de Field Guides en de medewerkers van het project. Door deze presentaties bouw je nog meer kennis van gebied op en krijg je inzicht in de problematiek rond Conservation in Zuid-Afrika. Onderwerpen kunnen zijn: neushoorn-stroperij, giraffes, lion conservation, bio indicators, kevers en veel meer. 

Zuid-Afrika Kruger Research and Conservation le

Photographer of the month
Iedere maand is er een foto competitie onder de deelnemers van het project. Hierbij moet iedereen 5 favoriete foto’s inleveren. Iedereen (de andere deelnemers én de staff) mag een stem uitbrengen en dan maar hopen dat de foto van jou wordt gekozen. De winnende foto wordt een maand lang Facebook cover van de Facebookpagina van het project. 

Zuid-Afrika Cheetah and Wildlife Conservation 5

Wat moet je zelf meenemen?

  • Fotocamera (digitaal, spiegelreflex met minimaal 18-55 lens) 
  • Zoomlens (minimaal 200mm), liefst nog groter (300mm)
  • Geheugenkaart (2GB) geschikt voor minimaal 1000 foto’s
  • Externe harde schijf (minimaal 1 tb) en USB stick
  • Statief + opladers + extra batterij 
  • Laptop met fotobewerkingsprogramma Adobe Lightroom Classic

En als je hebt, ook nog meenemen: 

  • Shutter release
  • Macro lens en groethoek lens
  • Waterproof cameratas
  • Camera schoonmaak kit
Prijzen

€ 3250 – 4 weken

Inbegrepen bij de prijs

  • Transfer van en naar vliegveld van Hoedspruit
  • Vervoer naar en van Kruger Area
  • Oriëntatieprogramma en begeleiding
  • Fotografiecursus
  • Alle transfers en transsport die voor het project nodig zijn
  • Onderdak in een vrijwilligershuis
  • Maaltijden (volpension)
  • Informatiehandboek, hulp en advies voor vertrek
  • Hulp bij afsluiten reisverzekering en boeken reis
  • Partnerorganisatie in Zuid-Afrika waar je terecht kunt voor vragen en hulp

Niet inbegrepen

  • Vlucht naar Hoedspruit, Zuid-Afrika
  • Reserveringskosten (€ 40)
  • Bijdrage garantie- en calamiteitenfonds (€ 12 per persoon per boeking). Activity International is aangesloten bij garantiefonds VZR Garant en het Calamiteitenfonds Reizen
  • Reisverzekering (verplicht)
  • Verklaring omtrent gedrag
  • Persoonlijke kosten voor drankjes, weekendexcursies, vaccinaties, internetgebruik etc.

Let op: onderstaande items moet je zelf meenemen (en dus niet inbegrepen):

  • Fotocamera (digitaal, spiegelreflex met minimaal 18-55 lens) 
  • Zoomlens (minimaal 200mm), liefst nog groter (300mm)
  • Geheugenkaart (2GB) geschikt voor minimaal 1000 foto’s
  • Externe harde schijf (minimaal 1 tb) en USB stick
  • Statief + opladers + extra batterij 
  • Laptop met fotobewerkingsprogramma Adobe Lightroom Classic

En als je hebt, ook nog meenemen: 

  • Shutter release
  • Macro lens en groethoek lens
  • Waterproof cameratas
  • Camera schoonmaak kit
Startdata

Op de onderstaande data word je in Hoedspruit verwacht. Vanaf luchthaven word je dan direct naar het project gebracht. De aankomst- én vertrekdag is op een zondag. Zie onderstaand schema.

Startdata 2024

  • 21 januari
  • 18 februari
  • 17 maart
  • 14 april
  • 12 mei
  • 9 juni
  • 7 juli
  • 4 augustus
  • 1 en 29 september
  • 27 oktober
  • 24 november
  • 22 december
Accommodatie

Tsja, je zou dit programma alleen al voor de accommodatie boeken. Je verblijft namelijk in het prachtige Olifants River Camp. Er is een gemeenschappelijk gebouw waar de vrijwilligers eten en kunnen relaxen. Na een dag ‘hard werken’ is het heerlijk om terug te komen bij het vrijwilligersverblijf waar de tafel voor je is gedekt en het eten op het gasfornuis staat te pruttelen. Want er is ook een kok aanwezig die de maaltijden verzorgd. ’s Avonds kun je bij het kampvuur nog wat nakletsen onder de Afrikaanse sterrenhemel. Of je neemt een duik in het zwembad. Je deelt je slaapverblijf met andere vrijwilligers.

De dichtstbijzijnde stad is Hoedspruit, ongeveer 50 minuutjes rijden. Een keer in de week gaat er een auto die kant op om boodschappen te doen. Als je wilt kun je mee, kun je een kopje koffie in Hoedspruit drinken en wat spulletjes voor thuis kopen.

Voor wie geschikt

Je kunt aan dit project deelnemen als je 18 jaar of ouder bent en een redelijke kennis van de Engelse taal hebt. Ervaring met fotografie is niet vereist, wel erg handig. Affiniteit met fotografie natuurlijk wel! Verder moet je zelf een digitale spiegelreflexcamera meenemen met op z’n minst een 18-55 lens, een oplader en een 2GB memory card. Daarnaast ga je ter plaatse de foto’s bewerken in het programma Lightroom. Neem een laptop mee met dit programma.  Het is aan te raden om alvast wat kennis over dit programma op te doen voor je vertrek.

Daarnaast heb je een goede gezondheid, interesse in de natuur, flexibele houding en aanpassingsvermogen. De werkzaamheden zoals genoemd bij de projectomschrijvingen zijn voorbeelden en altijd onder voorbehoud. Werkuren verschillen per dag en per project en zijn afhankelijk van lokale omstandigheden zoals het weer.

Foto's
Fotografieproject Annelinde 1 Fotografieproject Annelinde 8 Fotografieproject Annelinde zebra's Fotografieroject Appje van Annelinde tegel Big 5: Jaguar + cheetah Zuid-Afrika Anti-Rhino poaching awareness project moeder neushoorn met kalfje 2 Zuid-Afrika Anti-Rhino poaching awareness project buffel Zuid-Afrika Anti-Rhino poaching awareness project game drive Zuid-Afrika Kruger Research and Conservation leeuwenwelp Zuid-Afrika Kruger Research and Conservation neushoorns 2 Zuid-Afrika Kruger Research and Conservation hyeana Zuid-Afrika Kruger Research and Conservartion Dieren in the bush vogeltje Zuid-Afrika Kruger Research and Conservation moederleeuw met welpjesjpg Zuid-Afrika Kruger Research and Conservartion Dieren in the bush luipaard Zuid-Afrika Kruger Research and Conservartion Dieren Leeuwin met welpjes Zuid-Afrika Kruger Research and Conservartion Dieren in the bush buffel Zuid-Afrika Kwazulu Big 5 Tembe Zuid-Afrika Kwazulu Big 5 monitoring wild dogs Annelinde Holwerda Fotografieproject 3 Annelinde Holwerda Fotografieproject 2 Annelinde Holwerda Fotografieproject 1
Filmpjes
Reisverhalen
Annelinde Er is dan wel geen tijdsverschil, maar door de vroege ochtenden voelt het alsnog als een jetlag! Bij zonsopgang en -ondergang (17:15) is de kans op wildlife het grootst. Vanmorgen vertrokken we om 6:00 uur voor een predator drive (roofdieren spotten en fotograferen). Zender 6 van de krakende radio meldt dat er een cheetah (!) actief is..... Lees hier meer
#followyourdreams