Activity International

Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl
Home > Backpacken > Nieuw-Zeeland
 > VisumBoek programma
Magazine
Blijf op de hoogte (nieuwsbrief)

boek nu

backpack dagen 2017

Visum Nieuw-Zeeland

 

Working Holiday Visum

undefinedOm legaal te kunnen werken in Nieuw-Zeeland heb je een Working Holiday visum nodig. Dit speciale visum biedt je de mogelijkheid om maximaal 1 jaar te reizen en werken in Nieuw-Zeeland. Daarbij mag je telkens 6 maanden bij dezelfde werkgever werken. Je kan het visum aanvragen als je tussen de 18 en 30 jaar bent. Ook moet je bij aankomst in Nieuw-Zeeland kunnen aantonen dat je over NZ$ 4200 beschikt als reisgeld. Meer informatie krijg je na boeking. Let op: je kunt het Working Holiday visum maar 1 keer in je leven aanvragen.

De kosten voor het Nieuw-Zeelandse Working Holiday Visum bedragen NZ$ 165 (februari 2015).

 

Toeristenvisum

Wil je niet werken, korter weg of ben je ouder dan 30? Dan kun je ook een gratis toeristenvisum nemen. Hiermee mag je binnen een jaar meerdere keren maximaal 3 maanden in Nieuw-Zeeland blijven, mits je het land tussentijds even verlaat (re-entry visum).

 

Visa voor ‘stop-overlanden’

travelshop_paspoortDe meeste ‘stopover-landen’ kom je binnen als een toerist. In de meeste landen heb je dan een toeristenvisum nodig. Check ruim voordat je van plan bent terug- of door te reizen wat de visimprocedure voor het desbetreffende land is. Dit kun je doen door de website van de ambassade van dat land te bezoeken maar ook door een kijkje te nemen op de site van de VisumCentral. Met een toeristenvisum kun je een beperkt aantal maanden in een land reizen maar zeker niet werken. Het is maar dat je het weet...

 

Paspoort

Je moet in het bezit zijn van een geldig paspoort. Deze moet geldig zijn voor de gehele periode die je in Nieuw-Zeeland bent. Houd voor de geldigheid natuurlijk ook rekening met het feit dat je na Nieuw-Zeeland waarschijnlijk nog verder gaat reizen. In sommige landen in Azië geldt dat je paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn na vertrek uit dit land.

Tip: Maak van je paspoort en rijbewijs een scan en stuur ze naar je eigen e-mailadres (en die van je ouders). Zo heb je ze altijd bij de hand, waar je ook bent. Dit geldt trouwens ook voor andere belangrijke documenten zoals je ticket, polis van je reisverzekering en bankpasjes.

 

<< Terug naar Home Nieuw-Zeeland

 

 

boek nu



Afdrukken - Favorieten
Privacy - Disclaimer - Links - Affiliate programma - Cookie beleid
 
We gebruiken cookies voor het laten functioneren van de site en om statistieken in te zien om de site te verbeteren.
Bekijk onze cookie beleid en gebruik. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent met onze voorwaarden.
Ik ga akkoord