Werkvakanties

 

Activity International

Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl
Home > Backpacken > Nieuw-Zeeland
 > Stopover AzieBoek programma
Magazine
Blijf op de hoogte (nieuwsbrief)

boek nu

Stopover mogelijkheden Azië

De tickets van Activity International hebben verschillende stopover mogelijkheden. Hier vind je een overzicht en een korte omschrijving van de meest populaire steden waar je kunt stoppen. In veel gevallen zelfs zonder meerkosten! Met de Qantas tickets kan je o.a. een stopover maken in Singapore, Bangkok, Bali, Dubai en Hongkong.

 

Singapore - Bangkok - Bali - Hongkong - Dubai

 

 

Ultimate Thailand: een fantastisch einde van je backpackavontuur!

Met deze 10-daagse reis in Thailand ontdek je samen met andere (internationale) backpackers al het moois wat Thailand te bieden heeft: zon, zee, fun, cultuur, lekker eten, een rivercruise, excursie naar Koh Phi Phi en Koh Phangan. De reis begint in Bangkok waar je verschillende highlights gaat zien, lekker kunt gaan shoppen en natuurlijk maak je kennis met het fantastische nachtleven. Na Bangkok reis je met de groep door naar Zuid-Thailand. Denk aan jungle, tropische stranden, azuurblauwe zee met kristalhelder water.  Ook hier staan verschillende excursies en tochten op het programma. Alles natuurlijk wel in een laidback tempo, want hey...je zit wel in Thailand! Na 10 dagen ben je niet alleen moe maar voldaan...je hebt ook nog eens een wereldervaring te pakken!  Kortom: een 'must-do' voor iedere backpacker die in is voor een te gek avontuur! 

 Prijs € 650

 ultimate_thailand_boottocht_kohpangan ultimate_thailand_relaxen_kohphiphi ultimate_thailand_bangkok_groep

 

Meer informatie over deze reis >>

 

 

Bangkok

Het centrum van het koninkrijk Thailand. Gevarieerd, boeiend en dynamisch, maar ook berucht om de constante verkeerschaos. Na de verwoesting van Ayutthaya door de Birmezen stichtten de Thai aanvankelijk Thon Buri op de westelijke oever van de Chao Phraya. Maar vanwege de Birmese dreiging uit het westen trokken ze naar de overkant, waar het plaatsje Bang Makok (Olijfdorp) lag. Vanaf 1782 is Bangkok de officiële hoofdstad. Thon Buri bestaat nog steeds, maar is nu onderdeel van de gemeente Krung Thep, zoals Bangkok officieel heet (Krung Thep betekent Engelenstad).

boeddha beeldHet koningsplein Sanam Luang is het hart van de stad. Laat in de middag worden er kraampjes opgezet waar dranken, hapjes en geneeskrachtige kruiden worden verkocht. Ook zijn er waarzeggers en op winderige dagen worden talrijke vliegers opgelaten. Ten noorden van het plein ligt het "backpackersghetto". Op en rond Khao San Road wemelt het van de toeristen. Aan de zuidkant van Sanam Luang ligt de Tempel van de Smaragden Boeddha (Wat Phra Kaeo) met daarachter het Koninklijk Paleis. De tempel is gebouwd in hetzelfde jaar als waarin Bangkok hoofdstad werd (1782). In de bot staat op een hoog altaar het smaragden beeldje van Boeddha. Slechts zestig centimeter hoog, maar een nationaal heiligdom en streng bewaakt.

Er zijn nog veel meer tempels te zien in Bangkok. De oudste is Wat Pho met een enorm verguld beeld van een liggende Boeddha. Het symboliseert de overgang naar het nirvana. Aan de overkant van de rivier staat de imposante Wat Arun, de tempel van de ochtendschemering. Het Lumpinipark is op elk moment van de dag een bezoek waard. ’s Ochtends vroeg is het park het domein van tai-chi beoefenaars, joggers en anderen die hun spieren losmaken. Rond Siam Square vind je een winkelparadijs met enorme shopping malls.

De stranden en eilanden liggen niet ver ten zuiden van Bangkok. Ten noorden vind je de jungle met talloze tempels. Thailand is een goedkope en goede backpacker bestemming.
 
Tip: vrijwilligerswerk in Thailand!

 

 Singapore

Singapore, officieel de Republiek Singapore, is het kleinste land van Zuidoost-Azië; met 683 km² is het net iets groter dan de Nederlandse Noordoostpolder. Het land beslaat een groep van in totaal 63 eilanden die van Indonesië wordt gescheiden door de Straat Singapore en van Maleisië door de Straat Johore. Beide zee-engten zijn zeer nauw. Het hoofdeiland, Singapore, is met het vasteland verbonden door een dam in het noorden en door een brug in het noordwesten.

Hoogtepunten:

  • sinagpore_vrijwilligerswerk_draaksentosaislandSentosa - is het vierde grootste eiland van Singapore. Het ligt aan de punt van de zuidkust. Het eiland heeft een strand van meer dan twee kilometer lengte aan de zuidkust. Ook ligt het meest zuidelijke punt van het Aziatische continent op het eiland. Het is tegenwoordig voornamelijk een vakantie eiland (en wandelpark voor dagjesmensen) en heeft accommodaties van kampeergronden tot luxe hotels. Het eiland heeft ook 2 golf courses en veel toeristische attracties. Ook liggen er nog de fortificaties van het Fort Siloso uit de Tweede Wereldoorlog, dit is Singapore's enige bewaard gebleven kustverdediging.
  • Singapore Zoological Gardens - kortweg bekend als Singapore Zoo of lokaal als Mandai Zoo. De dierentuin heeft een oppervlakte van 28 hectare en bevindt zich in het groene hart van de stadstaat aan de randen van het Upper Seletar Reservoir. De Singapore Zoo werd op 23 juni 1973 geopend en vanaf het begin van het bestaan van de dierentuin profileert de Singapore Zoo zich als The Open Zoo, waar de dieren in natuurgetrouwe verblijven leven en afscheidingen tussen de bezoekers en de dieren zoveel mogelijk verstopt zijn achter rotsen, water of beplanting. De dierentuin ontvangt ongeveer 1.3 miljoen bezoekers per jaar.
  • Winkelen - kan op zeer vele plaatsen zoals in: Marina Bay, Bugis, Chinatown, Geylang Serai, Kampong Gelam & Arab Street, Little India, North Bridge Road, Orchard Road, Riverside, Shenton Way & Raffles Place.
  • Mount Faber (105 meter) - deze heuvel is een toeristische trekpleister vanwege het panoramische uitzicht op de haven en de stad.

 

Bali (Denpasar)

Bali is een Indonesisch eiland ten oosten van Java en ten westen van Lombok. Hoewel in de meeste delen van Indonesië de bevolking overwegend moslim is, hangt de meerderheid van de Balinezen een vorm van het hindoeïsme aan. Dit Balinese hindoeïsme (Hindu Dharma, Agama Hindu) bestaat uit een combinatie van bestaande Balinese mythologieën en invloeden van het hindoeïsme uit Zuid- en Zuidoost-Azië.

indonesie rijstveldenHet eiland wordt overheerst door het vulkanisch gebergte; sommige van de vulkanen zijn nog steeds actief. Het letterlijk hoogtepunt is de Gunung Agung met een top van 3142 meter boven de zeespiegel. De Gunung Batur, vlakbij het Danau Batur (meer van Batur), is 1717 meter hoog met een krater van 11 km en 180 meter diep.

Het eiland is populair onder toeristen, onder meer vanwege de stranden (surfen), het natuurschoon met sierlijke terrasvormige rijstvelden (sawa's) en vulkanen, de vele monumenten, waaronder de duizenden Balinese tempels, Pura en de specifieke Balinese cultuur, zoals de tempelspelen, gamelanmuziek en de danskunst.

Hoogtepunten:

  • Gunung Kawi (vertaald de dichtersberg) - ligt ten noorden van Ubud in het dorp Tampaksiring. Het is een complex van tien in de rotsen uitgehouwen candi's die dateren uit de 11e eeuw. Men denkt dat ze ter ere van de koninklijke familie van de Udayana dynastie zijn gemaakt. Ook is er een, eveneens in de rotsen uitgehouwen, ruïne van een Buddhistisch klooster.
  • Lovina - staat bekend om haar strand van zwart lavazand, en om haar dolfijnen. Deze kun je 's morgens vroeg in groepen aantreffen bij het nabijgelegen rif. In tegenstelling tot de witte zuidelijke stranden op Bali kan hier overal gezwommen worden, doordat de stroming rustig is.
  • De Pura Besakih - is de grootste tempel, Pura in het midden van Bali, ook wel de Moedertempel genoemd. De hindoeïstische tempel ligt op de hellingen van de vulkaan Gunung Agung.

Ook op Bali kan je vrijwilligerswerk doen. Let op: voor een stopover in Bali geldt een kleine toeslag.

 

Hongkong

Hongkong is een Speciale Bestuurlijke Regio van de Volksrepubliek China. De officiële naam van het gebied is dan ook Speciale Bestuurlijke Regio Hongkong van de Volksrepubliek China. Het gebied bestaat uit 236 eilanden met een totale oppervlakte van 1.099 km², en grenst aan de Zuid-Chinese Zee. Er wonen ruim 7 miljoen mensen.

school chinaPer 1 juli 1997 droeg het Verenigd Koninkrijk Hongkong over aan China. Hongkong wordt vaak omschreven als een plek waar 'East meets West", als gevolg van de mix van cultuur door de Chinese wortels van het grondgebied en de invloeden uit zijn tijd als een Britse kolonie.

Hoogtepunten:

  • Tian Tan Boeddha - is een bronzen beeld in Ngong Ping. Het is de grootste zittende bronzen Boeddha in de open lucht. Het beeld dat zich nabij het Po Linklooster bevindt, is een symbool van de harmonische verhouding tussen mens en natuur, volk en geloof. Het is een belangrijk boeddhistisch centrum in Hong Kong en een populaire toeristische attractie.
  • Winkelen - Causeway Bay is een grote winkelbuurt met onder andere shopping mall Times Square met Gucci, Pucci en Prada en veel foto- en elektronicawinkels. Andere winkelcentra zijn New World Centre, Ocean terminal, Landmark en Pacific Place.
  • De Wong Tai Sintempel - is een taoïstische tempel. Het tempelcomplex bestaat uit 18.000 m² en is één van de bekendste en populairste Chinese tempels van Hongkong.

  

Dubai

Een van de snelst groeiende steden. En een hippe stopover bestemming. Skieën in de woestijn? Thee drinken met bedoeïnen? Het hoogste gebouw te wereld zien? Of voor de rijken onder ons: overnachten in een 6 sterren hotel. Het kan allemaal. En, o ja de zon schijnt altijd in Dubai! 

  

Boek je overnachtingen in deze stopoverbestemmingen via Hostelworld.com.

Book Hostels Online Now

 

 

<< Terug naar Home Nieuw-Zeeland

 

 

boek nuAfdrukken - Favorieten
Privacy - Disclaimer - Links - Affiliate programma - Cookie beleid
 
We gebruiken cookies voor het laten functioneren van de site en om statistieken in te zien om de site te verbeteren.
Bekijk onze cookie beleid en gebruik. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent met onze voorwaarden.
Ik ga akkoord